
انواع کتابخانه خانگی
کتابخانه دیواری خانگی: به دلیل اینکه جای زیادی اشغال نمیکنند، یکی از محبوبترین کتابخانهها میباشند. در هر قسمتی از خانه میتوانند قرار گیرند. این کتابخانهها به صورت سفارشی نیز ساخته میشوند.
شلفهای دیواری: در طرحها و جنسهای مختلف در بازار موجود است و با توجه به ابعاد محل نصب، میتوانید از آن استفاده کنید.
کتابخانههای گوشهای: این کتابخانهها در گوشه اتاق قرار میگیرند و فضای خالی گوشه اتاق را به خوبی پر میکنند.
کتابخانه ایستاده: که روی زمین قرار میگیرند و فضای زیادی برای نگهداری کتاب در اختیار میگذارند.
طرح های کتابخانه دیواری و پایه دار
طرحهای کتابخانه دیواری: طراحی کتابخانه دیواری معمولاً به شکلها و اندازههای مختلفی در دیوار اجرا میشود. این نوع کتابخانهها از فضای دیوار بهره میبرند و اگر متناسب با سبک دکوراسیون خانه طراحی شده باشند به طرز خیرهکنندهای به جذابیت فضا میافزایند. کتابخانههای دیواری غیر قابل حمل میباشندو میتوانید از قفسهها، کشوها و قسمتهای مختلف آن برای گذاشتن کتاب و سایر وسایل دکوری استفاده کنید.
طرحهای کتابخانه پایه دار:کتابخانههای پایه دار قابلیت جابجایی در اتاق قرار میگیرند. این کتابخانه در ابعاد و طرحهای گوناگون تولید میشوند.
برای ساخت کتابخانه دیواری و پایه دار،از متریالهای مختلف مثل چوب، ام دی اف و فلز و … استفاده میشود. در زمان انتخاب کتابخانه توجه به جنس قفسهها و استحکام آن اهمیت دارد زیرا باید تحمل وزن کتابها را داشته باشد.
کتابخانه ثابت یا متحرک:
کتابخانهها یا ثابت هستند یا متحرک و قابل حمل، کتابخانه ثابت که روی دیوار نصب میشود مناسب افرادی است که مدتی طولانی در خانه ساکن میباشند. در مقابل کتابخانههای متحرک به علت اینکه قابلیت جابجایی دارند بسیار مناسب افراد مستاجر میباشند. دیگر مزیت کتابخانههای متحرک این است که با تغییر چیدمان مبلمان و وسایل میتوان جایش را تغییر داد.
کتابخانه چوبی ساده و شیک
همانطور که گفتیم امروزه کتابخانه به یکی از وسایل مورد نیاز هر خانهای تبدیل شده است. کتابخانههای چوبی با طراحی ساده و شیک، علاوه بر اینکه به زیبایی خانه میافزاید محل مناسبی برای نگهداری کتاب میباشد. طراحی کتابخانههای چوبی، علاوه بر اینکه جلوه زیبایی به فضا میدهد، به عنوان نقطه کانونی هم میتوان از آن استفاده کرد.
برای انتخاب یک کتابخانه چوبی ساده و شیک توجه به موارد زیر ضروری میباشد.
۱_ به کیفیت و جنس چوب توجه کنید که استحکام لازم برای گذاشتن تعداد زیادی کتاب را داشته باشد
۲_ در زمان انتخاب کتابخانه علاوه بر سادگی به ابعاد فضایی که کتابخانه در آنجا قرار میگیرد، توجه داشته باشید. سادگی کتابخانه موجب انطباق آسان با انواع دکوراسیون میشود و برای فضاهای مختلف میتوان از آن استفاده کرد.
۳_ برای رنگ آمیزی کتابخانه از رنگهای طبیعی چوب استفاده شده باشد، تا به فضا گرما دهد.
۴_ کتابخانه چوبی باید با مبلمان و دکوراسیون منزل هماهنگی داشته باشد. کتابخانه چوبی ساده، به راحتی با هر فضایی هماهنگ میشود. کتابخانه چوبی با طراحی ساده و شیک، نه تنها به عنوان مکانی برای نگهداری کتاب، بلکه به عنوان یک عنصر دکوراتیو در دکوراسیون خانه نقش خواهد داشت.
کتابخانهها جنسهای متفاوتی دارد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کتابخانه چوبی که از چوب طبیعی ساخته شده است.
کتابخانه فلزی
کتابخانه با جنس پی وی سی
کتابخانه با چوب مصنوعی
کتابخانه از جنس ام دی اف
نسبت طراحی کتابخانه خانگی با ابعاد اتاق
قبل از اقدام به خرید کتابخانه توجه به موار زیر ضروری است:
۱_ محل قرارگیری کتابخانه: قبل از خرید، مکانی که قرار است کتابخانه در آن گذاشته شود اندازهگیری کنید. ممکن است بخواهید کتابخانه را در اتاق نشیمن و یا اتاق خواب قرار دهید پس لازم است به دکوراسیون و فضایی که میخواهید کتابخانه در آن قرار گیرد توجه کنید.
۲_ تعداد و ابعاد کتابها: در هنگام خرید کتابخانه به تعداد و ابعاد کتابها توجه کنید در صورتی که تعداد زیادی کتاب داشته باشید، کتابخانهای را انتخاب کنید که طبقات بیشتری داشته باشد
۳_ طرح و رنگ کتابخانه: در هنگام خرید طرح و رنگی را انتخاب کنید که با سبک دکوراسیون فضا تطابق داشته باشد.
مکان قرار دادن کتابخانه های خانگی:
کتابخانه را میتوانید در هر جایی از خانه که دوست دارید قرار دهید اما برخی از فضاها برای گذاشتن کتابخانه خانگی مناسبترند که در ادامه به آن اشاره میکنیم:
قرار دادن کتابخانه در فرورفتگی: یکی از بهترین مکانهای قرار دادن کتابحانه در فرو رفتگیهایی هست که در بعضی از قسمتهای منزل وجود دارند. با توجه به ابعاد فرو رفتگی میتوانید برای آن یک کتابخانه شیک و زیبا درست کنید.
قرار دادن کتابخانه در راهرو: اگر راهرو خانه شما طولانی است به راحتی میتوانید قسمتی از دیوار را به کتابخانه تبدیل کنید به نحوی که بعد از قرارگیری کتابخانه حداقل ۹۰ سانتی متر فضا برای رفت و آمد باقی بماند.
فضاهای پرت: یکی از بهترین مکانها برای قرار دادن کتابخانه هستند. مانند زیر پله که معمولا فضایی بلااستفاده است با طراحی و ساخت یک کتابخانه متناسب با فضای خالی زیر پله، کتابخانهای شیک و جذاب خواهید داشت.
نصب شلف: اگر خانه شما کوچک است و میخواهید کتابخانه شیک و زیبایی داشته باشید با نصب شلف روی دیوار صاحب کتابخانه ای زیبا میشوید.
اتاق نشیمن و پذیرایی: یکی از بهترین فضاها برای قراردادن کتابخانه است که علاوه بر اینکه کاربردی است عنصری دکوراتیو محسوب میشود.
قرار دادن کتابخانه در اتاق خواب: اگر در اتاق خواب شما فضای کافی دارید میتوانید قسمتی از آنرا به کتابخانه اختصاص دهید. در این صورت یک مکان دنج برای استراحت و مطالعه خواهید داشت.
زیر پنجره: نصب مدل کتابخانه خانگی در فضای خالی زیر پنجره گزینه بسیار مناسبی برای فضاهای کوچک است.
هماهنگی دکوراسیون با مدل کتابخانه خانگی
یکی از مواردی که هنگام خرید کتابخانه باید به آن توجه کنید هماهنگی دکوراسیون منزل با کتابخانه است. برای مثال اگر دکوراسیون خانه شما کلاسیک است و مبلمان و سرویس چوبی تیره دارید، با انتخاب کتابخانه کلاسیک جلوه زیباتری پیدا خواهد کرد. اگر خانه شما ساده و خلوت است و از رنگهای روشن استفاده کردهاید بهترین گزینه کتابخانه مدرن است. همچنین یکی از نمادهای مدرنیته استفاده از المانهای چند ضلعی میباشد.