اتاق خواب مستر، اتاق خوابی لوکس و مدرن با کلیه امکانات رفاهی است. با گذر زمان ایدههای جدیدی در طراحی دکوراسیون داخلی شکل گرفت که اتاق خوابمستر یکی از آنها بود. ما در این مقاله از مجله هشتی شما را با امکانات اتاق خوابمستر، مزایا و معایب آن آشنا میکنیم.
اتاق مستر چیست؟
اتاق خوابمستر بزرگترین و لوکسترین اتاق خواب خانه است که غالبا در اختیار والدین قرار دارد. این اتاق خوابمستر تمامی امکانات رفاهی از قبیل کلوزت روم و حمام، وان، جکوزی و سرویس بهداشتی را دارد. یکی از ویژگیهای اتاقمستر متراژ بالای آن است زیرا باید فضای کافی برای تختخواب، کمد و آینه، حمام و سرویس بهداشتی داشته باشد. در اتاقهایی با ابعاد کوچکتر، کلوزت روم (اتاق تعویض لباس)، وان و جکوزی حذف میشود.
مزایای اتاق خواب مستر:
از مزایای اتاق خوابمستر، وجود فضایی اختصاصی است که کلیه امکانات رفاهی را برای راحتی و آسایش ساکنین آن فراهم میکند. اتاق خواب مستر فضای زیادی را در اختیار صاحبین آن میگذارد که میتوانند کلیه نیازهای بهداشتی خود را تامین کنند. اختصاص اتاق خوابمستر به مهمانان، باعث میشود میهمانان و میزبان مزاحمتی برای یکدیگر نداشته باشند.
معایب اتاق خواب مستر:
هرچند اتاق خوابمستر مزایا ویژهای دارد، اما ممکن است معایبی نیز داشته باشد. برخی از معایب اتاق خوابمستر عبارتند از:
نفوذ رطوبت: در صورتی که سرویس بهداشتی و حمام تهویه مناسبی نداشته باشد، رطوبت حمام و سرویس بهداشتی باعث کاهش طول عمر وسایل اتاق میشود. همچنین عدم برخورداری از تهویه مناسب، رطوبت و بوی نامطبوع موجب آزار ساکنین میشود.
هزینه بالا: اتاق خوابمستر با امکانات لوکس و اختصاصی که دارد، میتواند هزینه زیادی را برای سازنده داشته باشد.
فضای مورد نیاز بیشتر: اتاق خوابمستر به فضای بیشتری نیاز دارد که در خانههایی با فضای محدود، ممکن است به چالش کشیده شود.
نیاز به مراقبت و نظافت بیشتر: فضای بزرگتر به معنای نیاز به تمیزکاری و نظافت بیشتر است که برای برخی افراد ممکن است مشکلساز باشد.
پیچیدگی در نصب و ساختار: طراحی و نصب حمام مستر ممکن است پیچیده باشد و نیاز به زمان بیشتری داشته باشد.
مصرف انرژی: اگر حمام مستر به دستگاههای انرژیبر مثل سونا و جکوزی مجهز شده باشند مصرف انرژی بیشتری به همراه خواهند داشت.
تفاوت اتاق خواب مستر با سایر اتاق ها در چیست؟
اتاق خواب مستر اصلیترین اتاق خانه است. مهمترین تفاوت اتاق خواب مستر با سایر اتاقها، حمام و سرویس بهداشتی آن است. اتاق خواب مستر از سایر اتاقهای خانه بزرگتر و لوکستر است. درب اتاق خواب مستر فقط از داخل قفل میشود ولی در سایر اتاقها، درب از دو طرف قفل میشوند. بالا بودن کیفیت سیستم گرمایشی و سرمایشی برای جلوگیری از بالا و پایین رفتن دمای اتاق خواب، از اهمیت بالایی برخوردار است..
یکی دیگر از تفاوتهای اتاق خواب مستر با سایر اتاقها، در رنگ و دکوراسیون این اتاق است. دکوراسیون این اتاق بسیار شیک و دارای کمدهای جادار و بزرگ است.
انواع اتاق خواب مستر
اتاق خوابمستر مدرن:
در این اتاق، طراحی حمام مستر بسیار مدرن است و المانهای کلاسیک و سنتی در آن کاربردی ندارد. کابین دوش شیشهای و پارتیشن بندی با چوب یا آینه، همگی فضایی مدرن و جذاب را ایجاد میکنند.
اتاق خوابمستر کوچک:
باید حداکثر استفاده از فضای موجود را کرد. معمولا برای بزرگتر دیده شدن اتاق از رنگهای روشن استفاده میکنند. در اتاق خواب مستر کوچک بهتر است از وسایلی استفاده شود که جای کمتری اشغال میکنند. استفاده از وسایل چند کاره و تاشو گزینه مناسبی است. در مواردی هم که اتاق بیش از حد کوچک باشد بهتر است با پارتیشنهای شیشهای حمام و توالت را از هم جدا کرد.
اتاق خواب مستر شیشهای:
برای جداسازی اتاق خواب، حمام و سرویس بهداشتی از پارتیشنهای شیشهای استفاده میشود.این شیشهها متناسب با طراحی داخلی محیط انتخاب میشوند. بهتر است برای جداسازی فضای اتاق خواب از شیشههای مات استفاده شود تا فرد احساس راحتی بیشتری داشته باشد.
اتاق خوابمستر کودکان و نوجوانان:
که بر اساس سلیقه و نیازهای این گروه سنی طراحی میشود. اکثرا از رنگهای شاد برای ایجاد یک محیط دوستانه استفاده میکنند. میز تحریر و صندلی و استفاده از مبلمانی که امکان جایگذاری وسایل را داشته باشد حائز اهمیت است. سرویس بهداشتی و حمام هم مناسب برای استفاده این گروه سنی طراحی میشود.
نکات طراحی خواب مستر چیست؟
هر چند در طراحی اتاق خوابمستر از سبکهای متفاوتی استفاده میشود ولی رعایت نکات زیر میتواند به شما کمک کند تا راحتی و آسایش بیشتری داشته باشید:
- ترکیب راحتی و زیبایی: انتخاب مبلمان و دکوراسیونی که هم زیبا باشد و هم در آن احساس راحتی و آرامش کنید و به راحتی قابل تمیز شدن باشد
- ضدآب بودن وسایل: استفاده از وسایلی که ضد آب باشد، به ویژه در سرویس بهداشتی وحمام مثل کابینت روشویی، دستگیره درب و غیره.
- حمام مستر رو به آفتاب : علاوه زیبایی خیرهکنندهای دارد به تهویه مناسب فضا کمک میکند و باعث ورود هوای تازه میشود.
- تهویه مناسب: برای جلوگیری از تجمع رطوبت، اتاق خوابمستر باید تهویه مناسبی داشته باشد.
- فضای جایگذاری: ایجاد فضایی برای جایگذاری لوازم بهداشتی مانند حوله، صابون، دستمال کاغذی و سایر وسایل ضروری در مکانی با دسترسی آسان
- نورپردازی: استفاده از نور مخفی در دیوار پشت تخت علاوه بر این که فضایی زیبا و دلنشین ایجاد میکند چشم را آزار نمیدهد.
- رعایت نکات ایمنی: ایمن سازی محیط با استفاده از سرامیکهای ضد لغزش برای کف و قرار دادن وسایلی که خطرات احتمالی برای کودکان یا افراد مسن را کاهش دهد.
- ایجاد فضایی اختصاصی برای نشیمن: با توجه به متراژ اتاق میتوانید انواع مختلفی از فضای نشیمن را در اتاق مستر ایجاد کنید.
- تجهیزات صوتی و تصویری: چون اتاق خواب مستر، اتاقی است با امکانات فراوان، استفاده از وسایل صوتی و تصویری بلامانع است. بهتر است تلویزیون روی دیوار نصب شود تا فضا شیک و مدرن باشد.
- ایجاد کلوزت روم یا اتاقتعویض لباس: اتاق خوابمستر اکثرا دارای کمدهای دیواری بزرگ است و یا اتاق کوچکی با قفسهبندی و کمدهای زیاد به نام کلوزت روم است
- نصب آینهای بزرگ در اتاق خواب مستر برای بزرگتر نشان دادن فضا
همانطور که در مطالب بالا اشاره کردیم اتاق خواب مستر یکی از مهمترین اتاقهای خانههای مدرن امروزی است. این اتاق تقریبا تمامی امکانات رفاهی ساکنین را تامین میکند. با توجه به متراژ خانه، ابعاد این اتاق متفاوت است. سبکهای مختلف دکوراسیون را با توجه به سلیقه و خلاقیت فرد میتوان طراحی کرد. با رعایت نکاتی که در طراحی اتاق خواب مستر بیان شد میتوانید اتاق خوابی دلنشین با ظاهری شیک و جذاب داشته باشید.