وقتی که اصول پایه دکوراسیون را بدانید، میتوانید هر فضایی را به جایی دلنواز تبدیل کنید. احتمالا تا به حال، چه در فضای مجازی، یا در واقعیت، خانه هایی را دیدهاید که همه چیز در آن، منسجم و به بهترین حالت چیده شده و حس خوبی را به شما منتقل کرده است. در ادامهی این مطلب با مجله هشنی همراه باشید تا اصول طراحی را به شما آموزش دهیم تا بتوانید با این دانش به بهترین شکل، خانه خود را دکور کنید.
اصول طراحی دکوراسیون
یک. تعادل
در طراحی، تعادل احساس آرامش را بوجود میآورد و در وزن بصری اجسام خلاصه میشود. البته باید بگوییم که تعادل فقط توسط فرم ایجاد نمیشود، بلکه رنگ، طرح و بافت هم تاثیر بسیاری در این موضوع دارند. ما سه نوع تعادل داریم:
متقارن یا رسمی:
مکانهای سنتیتر به تقارن نیاز دارند تا هر طرف مانند آیینه، طرف دیگر را نشان دهد. برای مثال دو صندلی که بین یک میز قرار گرفته باشند متقارن هستند. رعایت این موضوع بسیار ساده است چون فقط باید هر المان را در طرف مقابل تکرار کنید. اما باید مواظب باشید چون زیادهروی در این کار، سبب خسته کننده شدن فضایتان میشود.
نامتقارن یا غیررسمی:
وزن بصری خطوط، رنگها و بافتها بدون تکرار کردن آن، به تعادل میرسد. این مدل به اندازهی تقارن بر اساس قانون چیده نشده و میتواند خیلی جذابتر و پیچیدهتر باشد. برای مثال یک مبل چند نفره میتواند در مقابل دو صندلی قرار بگیرد تا تعادل ایجاد شود.
محوری:
یک نقطه ی عطف مرکزی پیدا کنید و مبلمان حول محور آن بچینید. برای مثال میز گردی که صندلیها دور آن بچینند یا مبلمانی دور شومینه قرار میگیرند.
دو. ریتم
دقیقا مثل موسیقی، ریتم در دکوراسیون به معنی ایجاد تکرار و تضاد است. شما میتوانید با تکرار رنگ یا فرم در فواصل مختلف، باعث بوجود آمدن ریتم شوید. به طور کلی هدف ریتم این است که چشم شما در فضا حرکت کند. پس میتوانید از یک رنگ در کوسن های خود استفاده کنید، سپس آن رنگ را در یک تابلوی نقاشی و فرش تکرار کنید. این تکرارها چشم شما را ناخودآگاه در فضا میچرخاند و حس انسجام را به شما منتقل میکند.
سه. هارمونی
هارمونی زمانی به وجود می آید که تمام المانها دست به دست هم دهند تا یک پیام یکسان به مخاطب بدهند. همانطور که ریتم، پویایی به فضا میدهد، هارمونی باعث احساس راحتی میشود. برای مثال شما میتوانید تنها از یک رنگ (به همراه طیف های رنگی آن) استفاده کنید ولی فرم، بافت و اندازه های متنوعی را بکار بگیرید.
چهار. تاکید
یکی دیگر از اصول طراحی تاکید است. اتاقی که در آن همه چیز از اهمیت یکسانی برخوردار باشد و نقطهی برجستهای در آن وجود نداشته باشد، به نظر خسته کننده میآید. پس به یک نیروی محرکه احتیاج دارید. مثلا در معماری خانهها، شومینه یا پنجرهای با منظرهی زیبا نقطهی عطف است. پس با چیدن مبلمان دور چنین فضایی، بر نقطهی عطف درست کنید. اگر هم در جایی هستید که چنین نقطهای را ندارد، باید خودتان دست به کار شوید و با گروه بندی مبلمان یا استفاده از یک وسیلهی غیرمعمول نقطهی عطفی را برای خود ایجاد کنید.
پنج. مقیاس
مقیاس رابطهی بین دو یا چند شئ است و به کرات در معماری و دکوراسیون داخلی استفاده میشود. به کارگیری المان هایی که از لحاظ سایز استاندارد هستند، با وسایل دیگری که در اندازه و ارتفاع متفاوتند میتواند زیبایی بصری خاصی را ایجاد کند. شما با اندازهی تابلو، گلدانها و همچنین فضاهای منفی، میتوانید تا بی نهایت بازی و در هر قدم تفاوت ایجاد کنید. چون با این کار مکانی را برای چشم به وجود می آورید تا بتواند روی آن تمرکز کند.