تا به حال به این فکر کردهاید که چرا در فضایی خنثی احساس آرامش میکنید. یا اینکه از یک اتاق پر از رنگ انرژی بسیاری میگیرید؟ این موضوع تا حد زیادی به روانشناسی رنگها برمیگردد. پس ارتباط احساسی ما با رنگها، تاثیر اجتناب ناپذیری در دکوراسیون داخلی دارد. روانشناسی رنگ ابزار مفیدی است که حال و هوای یک اتاق را تا حد غیرمنتظرهای تغییر میدهد، بنابراین در طراحی دکوراسیون فاکتور بسیار مهمی است. حتی انواع طیف ها هم میتوانند احساسات متفاوتی در ما به وجود آورند، پس موقع انتخاب رنگ باید بررسی کنید که دوست دارید آن اتاق خاص چه اتمسفری داشته باشد و برای رسیدن به این هدف چه رنگهایی در اختیارتان است. با مجله دکوراسیون هشتی همراه باشید تا به بررسی روانشناسی رنگها در دکوراسیون داخلی بپردازیم.
روانشناسی رنگها در دکوراسیون داخلی و بررسی آن
قرمز:
قرمز به عنوان رنگی مهیج شناخته میشود و میتواند انرژی یک اتاق را تا حد بسیار زیادی بالا ببرد و باعث ترشح آدرنالین، در بدن بیننده شود. اشتیاق، خطر و قدرت کلماتی هستند که معمولا به این رنگ اطلاق میشوند و به همین دلیل است که انتخاب خوبی برای دفاتر و فضاهای خلاق و رسنورانها به حساب میآید. در نشیمن یا قسمت ناهارخوری رنگ قرمز، افراد را به هم نزدیک میکند و میتواند باعث شروع مکالمات شود. همچنین در فضای ورودی خانه این رنگ تاثیر اولیهی زیادی بر مخاطب میگذارد. ولی باید توجه داشت که استفاده زیاد از رنگ قرمز فضا را از حالت نرمال خارج میکند
زرد:
زرد گرمای خورشید را در خود دارد و میتواند افکار مثبت را به سوی شما سوق بدهد. این رنگ انتخاب خوبی برای آشپزخانه، فضای غذاخوری و سرویس بهداشتی است. با انتخاب این رنگ اتاقهای تاریک کمی روشنی به خود میبینند. و حس سبکی و شادی را به شما منتقل میکند.
آبی
یکی از پرقدرتترین رنگها در روانشناسی رنگ آبی است. توانایی این را دارد که فشارخون را پایین آورده و تنفس و ضربان قلب را آرام کند. طیف رنگی تندتر آن، اعتماد به نفس را در افراد افزایش میدهد و معمولا با خصوصیاتی از قبیل وفا، اعتماد، صلح و موفقیت ارتباط دارد. از آنجایی که معمولا به عنوان رنگی آرامشبخش شناخته میشود میتواند مناسبترین رنگ، برای اتاق خواب و سرویس بهداشتی باشد. چون این مکانها جایی هستند که بیشتر از هر فضای دیگری به آرامش در آن نیاز داریم.
سبز:
با ترکیب رنگ آبی نیروبخش و زرد امید دهنده سبز به وجود میآید که تقریبا برای استفاده در هر اتاقی مناسب است. در روانشناسی، رنگ سبز به عنوان تحریککنندهی افکار شناخته میشود و به سرعت تصویر طبیعت را در ذهنمان، ترسیم میکند. این رنگ ما را به استراحت تشویق میکند ولی به اندازهی کافی گرما در خود دارد تا بتواند انرژیمان را حفظ کند.
بنفش:
رنگ بنفش با یک سری صفات مثبت مثل رویایی، نجیب و خلاق همراه است و حس لوکس بودن را به شما منتقل میکند. برای اثرگذاری بیشتر، میتوانید از آن، در اتاق لباس یا راهروی ورودی استفاده کنید، تا مهمانان را در اولین نقطه ورود، تحت تاثیر قرار دهید.
رنگهای خنثی:
وجود رنگهایی از قبیل مشکی، خاکستری، سفید و قهوهای در پالت رنگی بسیار حائز اهمیت است. حدس بزنید نکتهی مثبتشان در چیست؟ در میزان انعطاف. برای پرانرژی کردن اتاق میتوانید از انواع طیفها استفاده کنید. در صورتی که بخواهید فضای آرامتری داشته باشید از طیف ملایمتری استفاده کنید. برای مثال خاکستری یکی از آن رنگهایی است که میتواند هم گرم و هم سرد باشد. رنگ مشکی نیز بخاطر خنثی بودنش میتواند وقار و زیبایی را به فضایتان ببفزاید. که به احساس قدرت و رازآلود بودن منتهی شود.