بهترین کفپوش برای سیستم گرمایش از کف، کفپوشی است که علاوه زیبایی دکوراسیون داخلی، باعث بهینه سازی و کاهش مصرف انرژی شود.
سیستم گرمایش از کف، روشی جدید برای تامین گرمای خانه است. تقریبا هر نوع کفپوشی را میتوانید روی این سیستم گرمایشی نصب کنید و هیچ محدودیتی در استفاده از متریالهای مختلف ندارید ولی موضوع مهم مصرف انرژی و مقاومت کفپوش میباشد. با مجله دکوراسیون هشتی همراه باشید تا به بررسی مزایا، انواع و بهترین کفپوش برای سیستم گرمایش از کف بپردازیم.
مزایای سیستمهای گرمایشاز کف
سیستمهای گرمایش از کف مزایای زیادی دارند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
توزیع یکنواخت گرما: در سیستم گرمایش از کف، به دلیل اینکه گرما از زیر سطح اتاق منتشر میشود، باعث ایجاد توزیع یکنواخت گرما در اتاق میشود.
صرفهجویی در فضا: سیستم گرمایش از کف از فضای اتاق به بهترین نحو استفاده میکنند، چرا که ابزار گرمایشی در کف نصب میشود و نیازی به رادیاتورها یا سایر وسایل گرمایشی نیست.
راحتی و زیبایی: عدم نیاز به رادیاتورها و سایر وسایل گرمایشی آنها را از دید ساکنین و مهمانان پنهان میکند و ظاهر اتاق را زیبا و ساده میکند.
صدای کم: در مقایسه با برخی سیستمهای گرمایشی دیگر مثل رادیاتورها، سیستمهای گرمایش از کف کمترین صدا را ایجاد میکنند و کارکرد بیصدایی دارند.
بهبود کیفیت هوا: اکثر وسایل گرمایشی مثل رادیاتور و شومینه و بخاری دیوارها و سقف را سیاه میکنند اما سیستمهای گرمایش از کف هیچگونه آلودگی ایجاد نمیکنند.
کاهش هزینههای انرژی: با توزیع یکنواخت گرما، میتوان هزینههای انرژی کاهش مییابد.
طول عمر بالاتر: یکی از مهمترین مزایای سیستم گرمایش از کف، طول عمر بسیار بالاتر آنها نسبت به سایر سیستمهای گرمایشی است.
هزینه تعمیر و نگهداری: سیستمهای گرمایش از کف بسیار پایین است زیرا سیستم گرمایش از کف قطعات متحرک کمی دارند و هیچگونه فن یا بادبزنی در آن تعبیه نشده است.
با توجه به این مزایا، استفاده از سیستمهای گرمایش از کف بهبود راحتی و کارایی در گرمایش فضاها فراهم میکند و به عنوان یک گزینه محبوب در برخی از منازل و ساختمانها مطرح است.
ویژگی های بهترین کفپوش برای سیستم گرمایش ازکف
پوششهای به کار رفته در ساختمانها از نظر متریال، جنس و مقاوتی که در برابر حرارت دارند با هم متفاوت است. پس نمیتوان از هر کفپوشی برای سیستمهای گرمایش از کف استفاده کرد. پس باید ویژگیهایی داشته داشند که با توجه به آن، کفپوش مورد نظر را انتخاب کرد در غیر اینصورت ممکن است باعث تخریب کفپوش شده یا گرما به خوبی از آن عبور نکند.
رسانای خوبی باشد:
از آنجایی که سیستم حرارتی در زیر کفپوش قرار میگیرد، به همین دلیل باید جنسی را انتخاب کرد که مانند رسانا عمل کرده و گرما به به بالا و داخل اتاق منتقل کند. اگر کفپوش در برابر گرما عایق باشد حرارت به بالا منتقل نمیشود و سیستم گرمایش از کف کارایی لازم را نخواهد داشت.
قطر کم و چگالی بالای کفپوش:
اگر کفپوش قطر زیادی داشته باشد انتقال حرارت به بالا به کندی صورت گرفته و باعث اتلاف انرژی میشود. بهترین قطر برای کفپوش، قطر تا ۱۸ میلیمتر است و بیشتر از این باعث میشود حرارت به خوبی منتقل نشود. چگالی کفپوش هم باید بالا باشد تا انتقال حرارت به سرعت انجام شود.
مقاومت در برابر گرما:
کفپوشی که انتخاب میکنید باید مقاوم در برابر حرارت باشند. بعضی از کفپوشها در برابر حرارت، به مرور زمان شکل اولیه خود را از دست میدهند. کفپوشهایی که با چسب به کف اتاق وصل میشوند بعد از مدتی در اثر حرارت چسب باز میشود. بنابراین کفپوشهای چسبی برای سیستمهای گرمایش از کف مناسب نیستند.
نصب صحیح کفپوش:
کفپوشهای مناسب سیستمهای گرمایش از کف، هر چقدر استانداردهای لازم را داشته باشد ولی اگر توسط متخصص نصب نشود انتقال حرارت به بالا و داخل اتاق خوب انجام نخواهد شد.
انواع مختلف کفپوشمناسب برای گرمایش از کف
سرامیک، کفپوش مناسب برای گرمایش از کف
سرامیکها، یکی از بهترین کفپوشها برای گرمایش از کف است و به دلیل قطر مناسبی که دارد انتقال حرارت به خوبی انجام میشود. سرامیک در برابر گرما مقاوم است و ترک نمیخورد. این کفپوش قابل نصب در هر سطحی از کف میباشد. چون سرامیک در طرح، جنس و رنگ بسیار متنوع است با انواع سبکهای دکوراسیون انطباق دارد.
چوب و پارکت
چوب و پارکت از نظر بافت تقریبا شبیه هم هستند. کفپوشهای چوبی بسیار شیک و لوکس هستند اما به دلیل گرانی چوب طبیعی و همچنین محدود بودن منابع طبیعی، پارکت لمینت چوبی جایگزین آن شده است. در صورتی که میخواهید در کف پارکت نصب کنید از سیستم گرمایش از کفی استفاده کنید که در موقع روشن شدن شدن تولید بخار نکند. از سیستم گرمایش از کفی استفاده کنید که با پارکت سازگاری داشته باشد. چوب و رطوبت با هم سازگاری ندارند اما پارکت چوبی را بدون هیچ مشکلی میتوان بر روی سیستم گرمایش از کف نصب کرد. پارکت لمینت، ساختاری شبیه چوب دارد اما، چوب نیست. روی سیستم گرمایش از کف میتوان انواع چوبهای پرداخت شده و پارکت لمینت با چگالی بالا را نصب کرد. در اینصورت سیستم گرمایش را از ۲۷ درجه بالاتر نبرید.
نکات مهم نصب کفپوش پارکت روی سیستمگرمایش از کف
در زمان نصب پارکت سیستم گرمایش از کف باید خاموش باشد
ناهمواری کف نباید از ۳ میلی متر بیشتر باشد.
روزانه ۵ درجه سانتی گراد سیستم گرمایش از کف میتواند افزایش پیدا کند.
از احتباس دما در لایههای بالایی پارکت جلوگیری کنید.
از احتباس دما با پهن کردن فرش و موکت روی پارکت خودداری شود.
حداکثر دما برای پارکتهای لمینت ۲۷ درجه میباشد.
در صورت بتن ریزی حداقل تا ۲۱ روز صبر کنید و مطمئن شوید بتن خشک شده است.
تا ۲۴ ساعت پس از نصب پارکت درجه حرارت سیستم گرمایش از کف از ۱۸ درجه افزایش پیدا نکند.
کفپوش سنگ برای سیستم گرمایش از کف
یکی از بهترین کفپوشها برای سیستم گرمایش از کف، سنگ میباشد. سنگها به خوبی گرما را به بالا منتقل میکنند. توجه داشته باشید که قطر سرامیک یا سنگ نباید بالاتر از ۱۸ میلی متر باشد. زیرا اگر قطر کفپوش بالاتر از ۱۸ میلی متر باشد انتقال گرما از کف به داخل اتاق کم میشود.
کفپوش ساروج
این متریال ترکیبی از آهک و خاک رس است. کفپوش ساروج مقاومت بالایی در برابر رطوبت و بخار دارد. بنابراین این کفپوش بسیار مناسب برای سیستم گرمایش از کفی است که در زمان روشن شدن بخار تولید میکنند. این محصول رسانای قوی گرما و حرارت میباشد.
نحوه ی نگهداری از کفپوش روی سیستم گرمایش از کف
بعد از انتخاب و نصب کفپوش بر روی سیستم گرمایش از کف، تا ۲۴ ساعت از روشن کردن سیستم گرمایش خودداری کنید. سپس دما را به مرور طی چند روز بالا ببرید تا به دمای دلخواه برسید.
بهتر است از موکت و فرش ضخیم بر روی کفپوش استفاده نشود.
برای پایین آوردن دما هم به تدریج دما پایین آورده تا به دمای مورد نظرتان برسد.